Eind goed-al goed voor dossier KFC/Domino’s Pizza

Eerder schreven we hier al over; https://seniorenveldhoven.nl/dominos-pizza-en-kentucky-fried-chicken-naar-veldhoven/

Sinds de presentatie in januari 2020 waarbij de initiatiefnemers niet in gesprek wilde gaan met de aanwezigen hebben wij als SENIOREN VELDHOVEN de plannen kritisch bekeken. Natuurlijk, als men samenspraak bewust ontloopt staat men al bij voorbaat met 1-0 achter schreef ik toen. Maar goed, we moeten de plannen niet enkel op emotie beoordelen van het niet in gesprek willen gaan. Ieder plan moet een kans krijgen. Dat er wetenschappelijke rapporten liggen die de negatieve correlatie tussen met name jongeren en fastfood benadrukken mogen we formeel niet meenemen in een ruimtelijke ordening discussie. Maar als Raadslid heb je een bredere verantwoordelijkheid dan enkel de juridische beoordeling van het plan. Belangrijke minpunten van het plan waren de verkeersveiligheid en overlast voor buurt. Als SENIOREN VELDHOVEN hebben we de afgelopen periode diverse vragen gesteld aan het College om duidelijkheid te krijgen en ook om onze zorgen over de, in onze ogen, negatieve ontwikkeling. Middels een zogenaamde motie-vreemd-aan-de-agenda hebben we in april het College opgeroepen om de procedure stop te zetten. Helaas, we moesten wachten tot december eer het plan uit lijden verlost werd.

Wel zagen we gedurende de tijd lichtpuntjes. Collega-oppositiepartijen begonnen ook hun zorgen te uiten en ook de coalitie stelde middels ingezonden brief wat vraagtekens. Een beetje hoop dat het geen 14-13 zou worden. In de oordeelsvormende vergadering kwam meer duidelijkheid. Ook vanuit de coalitie klonk meer zorg over de ontwikkelingen op Heistraat-Zoom. Tijdens de besluitvormende vergadering gaf coalitie aan dat ze tegen het voorliggende plan waren, maar als alternatief zagen ze een woningproject van mogelijk 7 hoog. Met dat laatste konden we niet akkoord gaan. Wel een mooi representatief woongebouw op die plek, maar 7 hoog leek ons wat hoog gegrepen. Ook vinden we dat de omgeving bij de ontwikkeling op die plek betrokken moet worden. Samenspraak en burgerparticipatie hebben we als fractie hoog in het vaandel staan. En ongetwijfeld levert samenspraak een mooi plan voor die plek op.

Resultaat na ruim drie uur bespreken en onderhandelen; Unaniem zijn de plannen voor de eetschuren naar de prullenbak verwezen. En unaniem is middels een motie het College opgeroepen om te bekijken of er op die plek, met en na samenspraak omgeving, woningen mogelijk zijn.

Gerrit Coppens

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *