Terugblik verkiezingen

Op de eerste plaats dank aan iedereen die op ons gestemd heeft. We zullen ook komende periode ons best voor jullie doen. Helaas hebben we een zetel moeten inleveren. We zijn gezakt van drie naar twee zetels. Voor Elly, die haar zetel verliest, toch een beetje sneu omdat ze voldoende persoonlijke stemmen had voor een voorkeurszetel. Helaas hadden we onvoldoende stemmen om hier inhoud aan te geven.

De grote winnaar Hart voor Veldhoven willen we ook langs deze weg feliciteren met de overwinning en de mooie campagne. Vorige raadsperiode hebben we met de drie rechtsvoorgangers regelmatig samengewerkt. Met zijn vieren hebben we SAMENSPRAAK op de agenda gezet. Voor ons nog steeds een belangrijk punt om te verdiepen en we gaan uit van een constructieve samenwerking hiertoe met mensen van Hart voor Veldhoven.

Er kunnen natuurlijk meerdere redenen zijn dat kiezers van vier jaar geleden niet op ons gestemd hebben. Een belangrijk argument dat we regelmatig terug horen is dat we niet vermeld stonden in Kieskompas. Gedane zaken nemen geen keer, maar toch een beetje uitleg hierover. Kieskompas is een Haags bureau dat in veel gemeenten stemhulpen verzorgt. Een deel van de stellingen worden door de mensen van Kieskompas verzorgd, voor een ander deel vragen ze deelnemende partijen om stellingen aan te leveren. Ook wij hebben stellingen die voor Veldhovense ouderen belangrijk zijn aangeleverd. Helaas, de Haagse heren vonden die stellingen niet interessant om over te nemen. Ondanks meerdere emails en telefonische gesprekken. Meer kon en mocht niet vanwege corona. Uiteindelijk zijn we afgehaakt. We houden van duidelijkheid; B1 taal zogezegd en niet van bureaucratisch Haags geneuzel. Mogelijk is dat ten koste gegaan van de zetel van Elly.

We gaan weer graag de komende jaren voor jullie, inclusief steunfractielid Elly, voor jullie aan de slag.

Gerrit Coppens

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *