HARMONIE IN VELDHOVEN

Onder deze titel schreef ik een stukje in dit blad op  begrotingspagina Veldhovens Weekblad. Ik  wist toen nog niet hoe actueel deze titel zou worden. De raadsvergadering werd tijdens begrotingsbehandeling toegesproken door de heer Roosen. Hij sprak in de hoedanigheid van bestuurder muziekschool Art4U en hij sprak ook als bestuurder harmonie Sub Umbra. Kort samengevat; momenteel repeteert de harmonie in gemeenschapshuis de Ligt. Mooie zaal, maar akoestiek zou beter kunnen. Harmonie zou liever in de muziekschool repeteren. Echter in de muziekschool is slechts een kleine foyer, te klein om in de pauze en na afloop een harmonie goed te faciliteren. 

Het betoog van de heer Roosen is heel herkenbaar. Zelf ben ik er ook wel eens in de muziekschool bij een uitvoering geweest. Als het een beetje druk is bij die uitvoering kun je bij wijze van spreken vlugger een versnapering bij de supermarkt aan de overkant Bossebaan halen dan wachten op je beurt. 

Echter in onze ogen, fractie SENIOREN VELDHOVEN, moet je breder kijken dan aanpassing muziekschool en verhuizing harmonie. Gemeenschapshuizen zijn in onze ogen een groot goed. Mede door het afnemen van particuliere zaalgelegenheden zijn gemeenschapshuizen steeds meer het cement van de wijk, van de samenleving. Hoewel we muzikaal gezien een verhuizing van de harmonie naar de muziekschool toejuichen vroegen we ons af wat die verhuizing voor de Ligt betekend. Er valt dan een gat in de huuropbrengsten en ook het horecadeel van de Ligt moet een stevige veer laten. 

We hebben daarom de wethouder in een motie de vraag gesteld om alvorens een besluit genomen wordt over aanpassing muziekschool ook de financiële gevolgen voor de Ligt te bekijken. En pas tot besluitvorming te komen als beide helder zijn. Helaas, de wethouder ontraadde de motie en de motie werd niet aangenomen. In tegenstelling tot Art4U en Sub Umbra behoorde de Ligt niet tot de business case van de wethouder en hoefde hij zich daarover niet te verdiepen. In de ogen van SENIOREN VELDHOVEN zijn beide onlosmakelijk aan elkaar verbonden. Gelukkig is er in de vergadering nog geen besluit genomen en gaat het College tegen die tijd de business case breder zien en neemt het ook de gevolgen voor de Ligt in besluitvorming mee.

Gerrit Coppens 

Raadslid SENIOREN VELDHOVEN 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *