DE AFSCHIETER: AUTOLUWE ZONE

Bewoners uit de omgeving Burgermeester van Hoofflaan hadden deze laatste raadsvergadering het initiatiefvoorstel ”Autoluwe zone Burgermeester van Hoofflaan” op de agenda laten zetten. Het voorstel was om hier onderzoek naar te laten doen en, te zijner tijd, na dat onderzoek een ambtelijk voorstel ter stemming te laten komen.

De coalitie ging er echter vol in. Zij zagen niets in het voorstel en zij schoten het af. Mensen die het initiatief ingediend hadden dropen af naar huis.

Natuurlijk zagen wij als SENIOREN VELDHOVEN op voorhand ook wel nadelen aan het plan. Verschuiving van verkeer, mogelijk minder winkelbezoek CityCentrum. Wij hebben dat niet genoemd. Mogelijk zouden die punten als minpunten uit het onderzoek komen. Het ging ons om het democratisch proces. Bewoners komen met een voorstel en dat voorstel moet een kans krijgen. Door het voorstel op voorhand in de prullenbak te gooien schrik je andere bewoners die ook met ideeën rond lopen bij voorbaat af. Dat moet je als Raad niet willen. Je moet bewoners stimuleren om zich met plannen te melden. Wij hadden als fractie ‘onderzoek naar dit plan’ graag een kans gegeven.

Coalitiefracties hebben bij eerdere plannen al blijk gegeven moeilijk te kunnen omgaan met Samenspraak en Burgerparticipatie. Geen verrassing dat het plan afgeschoten werd. Over een paar maanden zit er mogelijk een ander College. Mogelijk iets vriendelijker naar de burger.

Gerrit Coppens

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *