Warriors Foot, mooi project rond jongeren

Ik kreeg onlangs de uitnodiging van Corpo Máquina Society om een korte theatervoorstelling in de Schalm te bezoeken. Deze instelling had samen met Cordaad een stel jongeren bijna letterlijk van een voetbalveldje aan de Europalaan geplukt. In anderhalve week tijd hebben de jongeren kennis gemaakt met choreografie en zag het beperkte publiek een mooie combinatie van dans en freestylevoetbal.

Centraal een jongen met Messie-achtige kunstjes en rond hem heen gebeurde van alles. Ook in omliggende gemeenten is men op die manier met jongeren aan de slag gegaan. Uiteindelijk gaan al die jongeren, die mogelijk nog nooit een theater van binnen gezien hebben, gezamenlijk een avondvullende avond verzorgen.

Het is een mooi initiatief. Jongeren die bij het project betrokken zijn leren dat er meer in het leven is dan voetbal en rondhangen. Niet dat ik verwacht dat ze een theater carrière gaan starten, maar dit project kan hen leren dat er straks in het naschoolse leven, dingen en uitdagingen zijn waar ze nu nog niet aan denken. En met deze ervaring op zak helpt ze over grenzen heen. Mindset van ‘kan ik niet’ naar ‘ik doe dat even’

Gerrit Coppens

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *